Northug sikter mot VM-gull og verdenscuptittel

SIKTER MOT VM: Petetr Northug jr. fosøker å få fokuset bort fra fyllekjøringsepisoden i vår og sikter seg inn mot VM-gull i Falun til vinteren mens. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
SIKTER MOT VM: Petetr Northug jr. fosøker å få fokuset bort fra fyllekjøringsepisoden i vår og sikter seg inn mot VM-gull i Falun til vinteren mens. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

I et intervju med Trønder-Avisa forteller Petter Northug at han tar ett år av gangen og at alt som gjelder nå er å trene best mulig fram mot den kommende VM-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det overordnede målet er individuelt VM-gull i Falun til vinteren, men også verdenscupen sammenlagt står på ønskelisten.

– Jeg vil gå fort hele vinteren, så «kula» er også et mål for meg, sier Northug til Trønder-Avisa.

Les også: Northug varsler landslagsstopp etter Falun-VM

Langrennsstjernen har hatt en tøff tid etter promillekjøringen i mai og oppstyret rundt privatsatsingen og en sportslig svak fjorårssesong. Men han har på langt nær gitt opp mer suksess.

– Det som har skjedd har bare gjort meg enda mer bestemt på å koble ut det utenfor. Bare trene og gjøre det jeg skal. Jeg har vært mye i høyden, og hjemme har det kun gått i trening og hvile. I godårene mine er det nettopp det som har vært vinnerresepten, sier skistjernen.

Les også: Northug har erstattet millionbilen han vraket

– Sover godt

Trolig blir 28-åringen enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale for neste sesong innen kort tid. Hva som skjer etter kommende sesong virker langt mer uklart.

Uten at Northug er særlig bekymret.

– Jeg sover veldig fint om natta, for å si det sånn. Akkurat nå er det kun treningsopplegget frem mot den kommende sesongen som betyr noe.

Ett alternativ er å bryte med skiforbundet og satse på langløp fra sesongen 2015/16. Helt utelukket er det heller ikke at skikongen kan legge skiene på hylla etter Falun-VM.

Les også: Aukland: – Det vil være en skam om han ikke får gå

– Jeg skal gjøre evalueringer for hvert år. Så lenge jeg trives og er motivert, kan jeg holde på i mange år til. Det er relativt enkelt å trene, hvile og spise riktig, men det må gjøres med riktig innsats og kvalitet. Den dagen det forsvinner, er jeg nok ferdig, sier Northug.

Personvernpolicy