Meny

Northug sikter mot VM-gull og verdenscuptittel

SIKTER MOT VM: Petetr Northug jr. fosøker å få fokuset bort fra fyllekjøringsepisoden i vår og sikter seg inn mot VM-gull i Falun til vinteren mens. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Trønder-Avisa forteller Petter Northug at han tar ett år av gangen og at alt som gjelder nå er å trene best mulig fram mot den kommende VM-sesongen.

Det overordnede målet er individuelt VM-gull i Falun til vinteren, men også verdenscupen sammenlagt står på ønskelisten.

– Jeg vil gå fort hele vinteren, så «kula» er også et mål for meg, sier Northug til Trønder-Avisa.

Les også: Northug varsler landslagsstopp etter Falun-VM

Langrennsstjernen har hatt en tøff tid etter promillekjøringen i mai og oppstyret rundt privatsatsingen og en sportslig svak fjorårssesong. Men han har på langt nær gitt opp mer suksess.

– Det som har skjedd har bare gjort meg enda mer bestemt på å koble ut det utenfor. Bare trene og gjøre det jeg skal. Jeg har vært mye i høyden, og hjemme har det kun gått i trening og hvile. I godårene mine er det nettopp det som har vært vinnerresepten, sier skistjernen.

Les også: Northug har erstattet millionbilen han vraket

– Sover godt

Trolig blir 28-åringen enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale for neste sesong innen kort tid. Hva som skjer etter kommende sesong virker langt mer uklart.

Uten at Northug er særlig bekymret.

– Jeg sover veldig fint om natta, for å si det sånn. Akkurat nå er det kun treningsopplegget frem mot den kommende sesongen som betyr noe.

Ett alternativ er å bryte med skiforbundet og satse på langløp fra sesongen 2015/16. Helt utelukket er det heller ikke at skikongen kan legge skiene på hylla etter Falun-VM.

Les også: Aukland: – Det vil være en skam om han ikke får gå

– Jeg skal gjøre evalueringer for hvert år. Så lenge jeg trives og er motivert, kan jeg holde på i mange år til. Det er relativt enkelt å trene, hvile og spise riktig, men det må gjøres med riktig innsats og kvalitet. Den dagen det forsvinner, er jeg nok ferdig, sier Northug.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus