Meny

Saksøker UNE for å få legitimasjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire eritreere og en iraker saksøker Utlendingsnemnda (UNE) fordi de ikke får norske reisedokumenter, til tross for at de har lovlig opphold som flyktninger.

UNE mener det er tvil om deres identitet, og har derfor gitt avslag på flyktningenes søknader om reisedokumenter. Dermed har de ingen legitimasjon i Norge som kan bekrefte hvem de er.

– Jeg kan ikke jobbe. Jeg kan ikke få førerkort. Og jeg kan ikke reise til andre land, sier enkemann og tobarnsfar Caleb Eyasu Aron om situasjonen til NRK.

Organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) bistår flyktningene i søksmålet.

– Vi mener dette er brudd på Norges internasjonale forpliktelser etter flyktningkonvensjonen, sier rådgiver Georg Schjerven Hansen i SEIF til Aftenposten.

UNE sier saken kan løses uten å gå til retten, dersom stevningen inneholder nye opplysninger som tilsier at de tidligere vedtakene bør endres.

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) nektes 165 flyktninger i Norge reisedokumenter, fordi det er tvil om deres identitet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus