Meny

Norske medier skal få prioriterte mobilnumre

Norske medier får forkjørsrett i mobilnettet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Post- og teletilsynet skal dele ut 500 telefonnumre med prioritet i mobilnettet til norske medier.

Et anrop fra et prioritert nummer vil bryte andre samtaler når det er manglende kapasitet i nettene – bortsett fra nødsamtaler.

Prioriteten gjelder kun når man ringer ut fra et prioritetsabonnement. Det er i alt 10.000 slike numre tilgjengelig i Norge og mediene har fått tildelt 500.

Kriteriet for å bli tildelt et prioritetsabonnement er at organisasjonen har en klar beredskapsrolle, eller en rolle som er svært viktig for samfunnet i en unntakssituasjon. Post- og teletilsynet (PT), som forvalter ordningen, anser at norske redaksjoner vil kunne komme under en slik ordning.

Et prioritert nummer har også gjesting (roaming) i andre mobilnett enn der man selv er kunde. Dette vil si at telefoner med slikt abonnement vil søke seg mot et annet mobilnett og bruke dette, hvis man er utenfor dekning av eget mobilnett.

Prioritet i mobilnett er en særlig aktuell i tilfeller der svært mange bruker mobilnettet i et lite område samtidig, for eksempel i en krisesituasjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus