Én av de bortførte skolejentene er fri i Nigeria

Internt fordrevne personer bor i leire på grunn av de stadige angrepene fra Boko Haram.
Foto: Samuel Ini Reuters / NTB scanpix
Internt fordrevne personer bor i leire på grunn av de stadige angrepene fra Boko Haram. Foto: Samuel Ini Reuters / NTB scanpix

Én av de over 200 nigerianske skolejentene som ble bortført av Boko Haram i april, er fri, opplyser politi og foreldrene til noen av de andre bortførte jentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta er den første som har lyktes i å komme seg fra den islamistiske terrorgruppen på flere måneder. Ifølge The Guardian ble hun funnet i en liten landsby nordøst i landet. Hun er «ekstremt traumatisert» og får medisinsk behandling, skriver avisen.

Hvordan jenta kom seg unna terrorgruppen, er imidlertid ikke helt klart. Ifølge myndighetene ble hun sluppet fri fra islamistene, men lokale innbyggere sier hun selv klarte å flykte.

Stabil tilstand

Talsperson Emmanuel Ojukwi i politiet opplyser at menn man mistenker tilhører gruppen Boko Haram, satte av en 20 år gammel kvinne i Mubi i delstaten Adamawa torsdag ettermiddag.

– Hennes tilstand er stabil, sier han, men går ikke nærmere på hvorfor hun skal ha blitt frigitt.

– Hun ble funnet løpende rundt i en landsby. Hun var ute i skogen i omkring fire dager. Hun får fortsatt medisinsk tilsyn, sier imidlertid en av foreldrene til to andre bortførte jenter. Han legger til at hun nå er i byen Yola nordøst i Nigeria.

200 fortsatt savnet

Den islamistiske terrorgruppen fikk internasjonal oppmerksomhet da den bortførte 279 skolejenter fra en skole i Chibok i delstaten Borno nordøst i Nigeria. Noen av jentene klarte å flykte, men fortsatt er over 200 jenter savnet.

Noen uker etter bortføringen ble det offentliggjort et videoopptak der gruppens leder Abubakar Shekau sier at de akter å selge jentene. Flere av jentene skal ha blitt giftet bort til opprørerne som holder dem fanget.

Boko Haram kjemper for en shariastyrt stat i Nord-Nigeria, og gruppen har de siste årene stått bak en rekke angrep som har kostet over 10.000 mennesker livet.

Nigerias president Goodluck Jonathan har erklært full krig mot terrorgruppen, men hærens forsøk på å bekjempe gruppen har så langt ikke lyktes. (©NTB)

Personvernpolicy