Mistanken mot drapssiktet i Tromsø opprettholdt

Boligen der den drepte ble funnet, ligger på Kvaløysletta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Boligen der den drepte ble funnet, ligger på Kvaløysletta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen etter at mann i 40-årene ble pågrepet for drapet på Hermod Magne Steinsund i Tromsø, er mistanken mot siktede «ikke svekket».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har gått en del timer siden han ble pågrepet, og etterforskningen fortsetter. Hittil har det i hvert fall ikke dukket opp noe som har svekket mistanken mot ham, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til NTB. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som har kommet fram så langt eller hvilke opplysninger som bekrefter mistanken.

Også når det gjelder siktede, er Lysnes tilbakeholden med opplysninger.

– Det er en mann i 40-årene som bodde i samme område, og som ble pågrepet i det området, men jeg ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom dem, sier han.

Bakgrunn: Mann pågrepet for drap i Tromsø

Skjellig grunn

Det var den samlede etterforskningen som førte til at politiet etter hvert gjorde nærmere observasjoner av den siktede og som igjen førte til at de fant skjellig grunn til å mistanke mannen for drapet, har politiinspektøren forklart til iTromsø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant annet har politiet ransaket siktedes bolig. Mannen er tidligere straffedømt, men Lysnes ønsker ikke å fortelle hva slags saker det dreier seg om.

Det var en bekjent av 48 år gamle Hermod Magne Steinsund som fant ham død hjemme i en kommunal bolig på Kvaløysletta i Tromsø tirsdag. Ifølge politiet ble 48-åringen skutt.

Lysnes sier den drepte mannen er sendt til obduksjon, men han vet ikke om den er avsluttet ennå.

– Uansett vil det nok ta ett døgn eller to til før vi får den foreløpige rapporten.

Pågrepet onsdag

Onsdag ettermiddag, rundt et døgn etter at drapsetterforskningen ble innledet, ble en mann pågrepet og siktet for forsettlig drap. Den siktede ble avhørt sent onsdag kveld.

– Vi hadde en samtale med ham, og han blir fremstilt for fengsling fredag, opplyser Lysnes. Siktede har samtykket til fengsling, men har ikke erkjent straffskyld.

Den siktede har fått oppnevnt Ann Turid Bugge som forsvarer, skriver Nordlys. Hun har ingen kommentar til saken, men bekrefter at hun har snakket med klienten.