Meny

Frankrike hever sikkerhetsnivået etter terrortrussel

Forsvarsminister Jean-Yves Le Drian sa under statsråd torsdag at Frankrike ikke utelukker å delta å luftangrep mot Den islamske staten (IS). Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike skal heve sikkerhetsnivået på offentlige steder og transport etter at en fransk turist ble halshogd av ekstremister i Algerie.

Frankrike vil også støtte land som ønsker hjelp til å bekjempe terror, heter det i en uttalelse fra Frankrikes president François Hollandes kontor etter et krisemøte torsdag.

Landet vil øke sin støtte til styrker som kjemper mot jihadistgrupper på grunn av drapet på franskmannen Hervé Gourdel, som ble bortført i fjellområdet Kabylie i Algerie søndag kveld. Han ble likvidert av ukjente gjerningsmenn som skal ha forbindelser til Den islamske staten (IS). Gjerningsmennene forklarte drapet med at de ville presse Frankrike til å stanse sine angrep mot IS i Irak.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus