Politiet i Tromsø: Styrket mistanke til drapssiktet

Boligen der den drepte ble funnet, ligger på Kvaløysletta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Boligen der den drepte ble funnet, ligger på Kvaløysletta i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Nye funn styrker politiets mistanke til mannen som er siktet for drapet på 48-årige Hermod Magne Steinsund på Kvaløysletta i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til avisa iTromsø.

– Siktede er en mann i 40-årene som bor i samme område som avdøde, sier politiinspektøren.

Bakgrunn: Mann (48) funnet drept

Skjellig grunn

– Det var den samlede etterforskningen som førte til at vi etter hvert gjorde nærmere observasjoner av den siktede og som igjen førte til at vi fant skjellig grunn til å mistanke mannen for drapet, fortsetter han.

Blant annet har politiet ransaket siktedes bolig. Mannen er tidligere straffedømt, men Lysnes ønsker ikke å fortelle hva slags saker det dreier seg om.

Det var tirsdag ettermiddag at politiet fikk beskjed om at Hermod Magne Steinsund var funnet død hjemme i en kommunal bolig på Kvaløysletta i Tromsø av en bekjent.

Les også: Drapet i Tromsø: 48-åringen ble skutt

Pågrepet onsdag

Det ble satt i gang drapsetterforskning, og onsdag ettermiddag ble en mann pågrepet og siktet for forsettlig drap. Ifølge politiet ble 48-åringen skutt.

Den siktede ble avhørt sent onsdag kveld, og han vil bli framstilt for varetektsfengsling enten torsdag eller fredag, melder NRK. Ifølge kanalen har han ikke erkjent straffskyld, men kommer til å godta varetekt.

Den siktede har fått oppnevnt Ann Turid Bugge som forsvarer, skriver avisa Nordlys. Hun har ingen kommentar til saken, men bekrefter at hun har snakket med klienten.

Personvernpolicy