Meny

Ruskevær åpner høstferien – så kommer sola

Ruskevær åpner høstferien – så kommer sola

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høstferien på Sør- og Østlandet innledes med skikkelig høstvær med storm i kastene, men til uken blir det pent høstvær mange steder.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for Sør- og Østlandet. Fredag ettermiddag og lørdag morgen varsler de kraftige vindkast som kan komme opp i 20-25 meter i sekundet i kastene. Det tilsvarer storm på Beauforts skala.

Samme helg starter høstferien i Akershus, Buskerud, Oppland, Vestfold, Østfold og begge Agder-fylkene.

– Man bør ta litt forholdsregler og rydde unna gjenstander i hagen og krukker som står skummelt plassert, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mye nedbør

Langs vestkysten blir det en del nedbør når uværet trekker innover fra vest. Særlig i Trøndelag og Nordland kan det komme store nedbørsmengder i helgen.

På Helgeland og i Lofoten venter meteorologen opp til 40-70 millimeter nedbør fredag. Samtidig varsler meteorologene periodevis liten storm på utsatte steder.

Nedbørsområdet strekker seg inn over Hardangervidda, og med temperaturer ned mot frysepunktet flere steder langs E134 kan det bli vanskelige kjøreforhold for dem som planlegger å krysse fjellet.

Sjekk været der du er

Penere til uka

Mange steder kan det likevel bli fint høstvær før skoleferien er omme. I Oslo ligger det an til å bli flere dager med sol og temperaturer opp mot 17 grader. På Sørlandet blir det lignende temperaturer, men mer overskyet vær, ifølge Yr.no.

Også Bergen og Stavanger kan få et par dager med solskinn før det begynner å regne igjen mot slutten av uka.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus