Meny

Utvider siktelsen mot Ellingsrud-siktet

Blomster og lys på åstedet hvoder r den to år gamle jenta ble funnet drept på Ellingsrud i mai. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet utvider siktelsen mot 35-åringen, som allerede er varetektsfengselet for drapet på sin to år gamle datter, til også å omfatte drapsforsøk på tre familiemedlemmer.

Mannen ble siktet for forsettlig drap på den to år gamle datteren etter at politiet rykket ut til en slåsskamp i på Ellingsrud i Oslo 23. mai i år. Da de kom frem fant de toåringen drept av en rekke knivstikk på utsiden. 35-åringen ble pågrepet og har siden sittet i varetekt. Nå har politiet utvidet siktelsen mot mannen til også gjelde drapsforsøk på tre medlemmer av svigerfamilien, skriver VG. I tillegg er han siktet for grov legemsbeskadigelse mot sin egen kone, toåringens mor.

– Siktelsen vi hadde innledningsvis var en foreløpig siktelse, og det lå hele tiden i kortene at den ville bli utvidet, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til avisen.

Bakgrunn: Toåring drept på Ellingsrud

Mannen nekter straffskyld etter siktelsen for forsettlig drap. Hans forsvarer, advokat Tor Kjærvik sier mannen ikke kan forstå hvordan han skal ha gjort det politiet mener han har.

To sakkyndige er oppnevnt for å undersøke om den siktede er strafferettslig tilregnelig, og skal i løpet av oktober levere sin rapport

Den siktede er afghaner og har ikke norsk statsborgerskap. Han hadde fått et utvisningsvedtak med frist for å komme seg ut av landet i februar i fjor.

Les også: Fortsatt isolasjon for siktet etter drapet på Ellingsrud

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus