Lege tiltalt for overgrep mot deprimerte pasienter

En lege i Hordaland er tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin for å skaffe seg seksuell omgang med to kvinnelige pasienter i 20-årene. Kvinnene gikk til behandling for angst og depresjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepene skal ha skjedd ved mannens legekontor og Haukeland universitetssjukehus, skriver Bergens Tidende.

Det første forholdet stammer fra juni 2012, og skal ha vart i halvannet år. Ved juletider i fjor skal han ha innledet det andre forholdet, som varte frem til han ble pågrepet på jobb i mars.

– Det er alvorlig når en lege misbruker sin stilling og tillitsforholdet til pasienter til å skaffe seg seksuell omgang. Det dreier seg om sårbare pasienter som betror seg til en lege og blir utnyttet. Forholdene strekker seg utover i tid – i det ene tilfellet fortsetter det etter at pasientforholdet ble avsluttet, sier statsadvokat Benedicte Hordnes. Tekstmeldinger mellom tiltalte og de to kvinnene er blant bevisene i saken.

Forsvarer Linda Ellefsen Eide er opptatt i retten og har foreløpig ikke kunnet kommentere saken. Avisen har ikke lyktes med å få tak i den tiltalte legen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus