Meny

– Vi nærmer oss en pågripelse etter dobbeldrapet

FUNNET PÅ STRANDEN: På denne stranden, noen få meter fra hotellet de britiske turistene overnattet på, ble Hannah Witheridge og David Miller funnet drept. Foto: EPA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandsk politi tror på snarlig gjennombrudd etter dobbeldrap på to britiske turister forrige uke.

Mandag i forrige uke ble Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) funnet drept og delvis avkledd på en strand på ferieøya Koh Tao i Thailand.

Siden da har politiet jaktet på minst tre personer som de mener står bak drapet.

Etter over en ukes klappjakt på gjerningsmennene melder Bangkok Post i dag at politiet er nær en pågripelse av en mistenkt i saken.

– Vi ønsker å avhøre ham for å sammenstille bevis som kan føre oss til dem som drepte de to britene, sier en kilde til avisen.

Les også: – Ble drept da han forsøkte å redde Hannah

– Skjuler seg i Bangkok

Ifølge thailandsk politi skal mannen ha flyktet fra Koh Tao etter drapet og holder seg nå skjult i hovedstaden Bangkok.

Over 100 politibetjenter har deltatt i etterforskningen av dobbeltdrapet på den thailandske ferieøya.

Saken fortsetter under bildetDREPT: David Miller (24) og Hannah Witheridge (23) ble mandag forrige uke funnet drept på en strand på den thailandske ferieøya Koh Tao. Foto: PrivatDREPT: David Miller (24) og Hannah Witheridge (23) ble mandag forrige uke funnet drept på en strand på den thailandske ferieøya Koh Tao. Foto: Privat

Like i nærheten av stedet der Witheridge og Miller ble funnet drept, ble det funnet en blodig hakke. Ifølge obduksjonen døde 23-åringen av hodeskader, mens 24-åringen døde av kraftige slag mot hodet og drukning.

Politiet har tidligere opplyst at de leter etter et drapsvåpen nummer to.

Les også: – Tror det var flere enn to gjerningsmenn

– Har nok bevis

Politiet sier at nye bevis i saken indikerer at drapsmotivet kan være seksuell sjalusi. Ifølge The Mirror kan de britiske turistene ha vært i en krangel med en lokal kriminell som forsøkte å sjekke opp Witheridge. Dette kan ha skjedd kort tid før drapene.

Panya Maman i thailandsk politi sier til The Mirror at de har nok beviser til å pågripe to personer for drapene og at pågripelsen kan komme til å skje i løpet av denne uka.

– Vi tror fortsatt vi vil bringe gjerningsmennene for retten. Politiet har samlet en rekke bevis og har avhørt mange mennesker som kan hjelpe oss til å finne de skyldige. Det er mye informasjon vi ikke kan avsløre for media akkurat nå, har Mamen tidligere uttalt til Phuket Gazette.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus