Trussel om spredning av nakenfoto var bløff

Da Emma Watson hadde holdt sitt flammende innlegg om feminisme i FN dukket det opp trusler om at det skulle legges ut nakenbilder av skuespillerinnen i løpet av uken. Nå ser dette ut til å ha vært en bløff konstruert av et PR-byrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anonyme brukere av det beryktede nettsamfunnet 4chan lekket stjålne nakenbilder av Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, og andre kvinner 1. september.

Tre uker senere truet tilsynelatende anonyme 4chan-brukere med å gjøre det samme på nytt, denne gang med Emma Watson som offer. Watson er mest kjent for sin rolle i Harry Potter-filmene, og holdt lørdag en tale om kvinners rettigheter i FN som ble bejublet og mye omtalt.

Men talen ble også møtt med sjikane og trusler fra enkelte anonyme internettbrukere, blant annet en bruker registrert på 4chan-forumet, som hevdet vedkommende hadde intime bilder av Watson han/hun ville spre, melder nettstedet The Verge, som har hovedfokus på teknologinyheter.

Les også: Trues av nettroll etter FN-tale

Kort tid etter at truslene ble publisert på forumet ble det satt opp et eget nettsted, emmayouarenext.com, med en «nedtellingsklokke».

Først var denne satt til lørdag, før den hoppet frem til onsdag. Men da klokken hadde telt ned kom det ingen fotografier.

I stedet ble de som besøkte siden pekt videre til et PR-byrå, som skriver at det hele er ledd i en kampanje for å få 4chan-forumet stengt.

PR-byrået skryter av at siden har blitt besøkt 48 millioner ganger siden den ble opprettet, er delt og «likt» syv millioner ganger på Facebook og nevnt tre millioner ganger på Twitter.

Personvernpolicy