Meny

Anundsen ut mot Politiets Fellesforbund

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) går hardt ut mot Politiets Fellesforbund. Her er han avbildet med politidirektør Odd Reidar Humlegård. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) anklager Politiets Fellesforbund for å leke med tall i striden om politistudentene som står uten fast jobb.

– Vårt utgangspunkt er at når du er ferdig uteksaminert, så skal du i jobb, fortrinnsvis i fast jobb, fortest mulig, sa PF-leder Sigve Bolstad til TV 2 tidligere denne uken.

Han slo fast at bare en av fire av studentene som gikk ut av Politihøgskolen i vår, har fått fast jobb. Det ligner ikke på en storsatsing, slik regjeringen lovet, mener Bolstad, som ber om at det knyttes en jobbgaranti til studieplassen.

Les også: Frp-kollega lover Anundsen bråk

Et slikt forslag er tidligere fremmet av Fremskrittspartiet, men nå er det ikke aktuelt, sier Anundsen.

– Vi mener det fortsatt bør være konkurranse om stillingene i politiet, sier Anundsen, som mener Politiets Fellesforbund bedriver en «merkelig lek med tall».

– Tre måneder etter at årets avgangskull ble uteksaminert, er 408 av 631 personer i jobb i politiet. 154 er i fast jobb, de andre er ansatt i vikariater eller midlertidige stillinger. Det er ikke uvanlig at man som nyutdannet innenfor de fleste yrker og posisjoner tiltrer i et vikariat eller en midlertidig stilling først. De vil etter hvert få fast jobb, sier Anundsen, og viser til fjorårets statistikk der 94 prosent av politistudentene var i fast jobb etter ett år.

Les også: Anundsen får ikke støtte i eget ungdomsparti

Han klandrer den forrige regjeringen for et etterslep når det gjelder nye stillinger i politiet og gjentar den nasjonale målsettingen om to polititjenestemenn per 1.000 innbyggere i løpet av 2020.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus