Fange med flyskrekk kostet politiet 89.000 kroner

Da en fange med flyskrekk også nektet å ta Hurtigruta, ble fangetransporten over 5.200 kilometer i bil i Troms og Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble i tingretten dømt for å ha drept sin tidligere svigerbror i Kautokeino i fjor, og skulle i august møte i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø for ankebehandling av straffesaken.

I utgangspunktet skulle det være en enkel sak å fly mannen fra Vadsø fengsel til Tromsø – en flytur på cirka 45 minutter. Men mannen ville ikke fly på grunn av flyskrekk. Dermed ble det bestilt reise med Hurtigruta to dager før rettssaken startet, men mannen ønsket ikke å reise med båt heller, skriver Politiforum.

– Dermed måtte vi legge nye planer raskt for å få ham til rettsmøtet i Tromsø. Det endte med at fengselsbetjentene i Vadsø hjalp oss med å kjøre ham fra Vadsø fengsel til Karasjok, forteller lensmann i Alta, Øyvind Lorentzen.

Med rettsframstilling i Tromsø, ventecelle i Alta, rettsmøte i Kautokeino og åstedsbefaring på Finnmarksvidda, ble det kjørt til sammen 5.268 kilometer på ti dager. Tilbake står lensmannen med en regning på 89.125 kroner.

– Det er klart dette går hardt utover budsjettet. Vi kan ikke budsjettere med drap og slike fangetransporter hvert år. Dette viser hvor krevende budsjettarbeidet er i politiet, sier Lorentzen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus