Meny

Opposisjonsgrupper fra Syria møttes i Oslo

Statssekretær i Utenriksdepartementet Bård Glad Pedersen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter fra flere av opposisjonsgruppene i Syria møttes i Oslo flere ganger i sommer, bekrefter Utenriksdepartementet.

To ganger i sommer ble det holdt møter for å snakke om veien videre for det borgerkrigsherjede landet, opplyser statssekretær Bård Glad Pedersen i Utenriksdepartementet til NRK.

– Målet med samtalene er å få økt kunnskap om hva man tenker på ulike sider av konflikten og sånn sett se hva som kan være skritt videre fremover for å skape grunnlag for en politisk løsning, sier statssekretæren til kanalen.

Første gang de møttes var i juni. Da la de frem en skisse med ideer som senere ble overrakt Bashar al-Assads medierådgiver Bouthaina Shaaban, som selv var i Oslo. Shabaan hadde samtaler med Brende under Oslo Forum noen dager senere, den 18. og 19. juni.

Det har i lengre tid foregått samtaler og forhandlinger i flere byer.

Representanter for Assad-regimet og den syriske opposisjonskoalisjonen har hatt møter både i Washington, Berlin og i Istanbul. Men spesielt for Oslo-samtalene er at både representanter fra opposisjonen og de moderate opprørerne har deltatt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus