Meny

Kinas regjering lover å bremse klimautslippene

Kinas visestatsminister Zhang Gaoli lover at Kina vil kutte kraftig i utslippene av klimagasser. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina har for første gang lovet omfattende klimatiltak og har som mål at landets klimautslipp skal synke «så snart som mulig».

Kunngjøringen kom fra Kinas visestatsminister Zhang Gaoli under klimatoppmøtet i New York tirsdag.

Zhang sa også at Kina vil kutte kraftig i mengden CO2 som slippes ut per produsert enhet. Det vil si at klimautslippene ikke lenger skal stige bratt i takt med veksten i landets bruttonasjonalprodukt.

– Som et stort og ansvarlig land vil Kina gjøre en enda større innsats for å ta tak i klimaendringene og ta internasjonalt ansvar som er i samsvar med våre nasjonale forhold og faktiske muligheter, sa Zhang i sin tale på toppmøtet.

Eksperter og analytikere påpeker at dette er første gang Kina har gitt et internasjonalt løfte om utslippskutt. Men det kan fortsatt gå mange år før utslippene faktisk synker, og kilder i den kinesiske regjeringen antyder overfor nyhetsbyrået Reuters at dette kan skje etter 2030.

Kina har verdens største klimautslipp, og i fjor var CO2-utslippene per person for første gang større enn i EU. Den kinesiske presidenten Xi Jinping deltok ikke selv på klimatoppmøtet i New York, hvor over 120 stats- og regjeringssjefer var til stede.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus