Politikvinne mistenkt for forsøk på pressesensur

Spesialenheten for politisaker etterforsker en politietterforsker i Sør-Trøndelag politidistrikt for forsøk på pressesensur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har mottatt anmeldelse av en politietterforsker i Trondheim og har besluttet å etterforske forholdet, sier juridisk ansvarlig Thomas Nordberg ved Spesialenheten til Adresseavisen.

Etterforskeren ble tidligere i høst klaget inn til politimesteren av Næringslivsavisa i Trondheim for å ha forsøkt å hindre avisen i kritisk dekning av en sak.

Det var i vår, etter en omtale av Trondheims-selskapet Vision Quest Holding, at en journalist i Næringslivsavisa ble kontaktet av en etterforsker ved økoavsnittet hos politiet. Ifølge redaktør Paul Jostein Aune ba etterforskeren journalisten sørge for at avisa stoppet videre omtale av selskapet.

Vision Quest ble etablert i 2003 for å bygge tre cruiseskip til 15 milliarder kroner. Næringslivsavisa skrev kritisk om planene, ledelsen i selskapet og om hvordan de har hentet inn og brukt opp 30 millioner kroner fra småsparere.

Ifølge Næringslivsavisa opplyste etterforskeren at hun befant seg sammen med Vision Quests styreleder og daglige leder Olav Norum da hun ringte journalisten.

«Jeg sitter her med Olav Norum som dere har krenket selvfølelsen til, og det er et straffbart forhold. Jeg vil henstille om at dere ikke skriver mer om dette selskapet», skal hun ha sagt til Næringslivsavisas journalist.

Norum har bekreftet historien overfor Adresseavisen, men sier at telefonhenvendelsen til journalisten ikke var hans, men etterforskerens eget initiativ.

Personvernpolicy