Northug nektes Coop-avtale fra 2015

Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til langrennsstjernen Petter Northug, som kan miste sponsoravtalen med Coop fra neste år. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til langrennsstjernen Petter Northug, som kan miste sponsoravtalen med Coop fra neste år. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til langrennsstjernen. Etter oppstyret det siste halvannet året, krever forbundet full Coop-stopp etter den kommende sesongen.

– Han (Northug) kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt, sier generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet til VG.

Avisen skriver at forbundets krav er absolutt og gjelder for hele året. Den kommende sesongen nektes Northug å profilere hovedsponsoren mellom 1. november og 30. april.

Les også: Langløp et alternativ for Northug

– Trenger de beste

Skiforbundet vil også kreve at Northug takker ja til landslagsplassen, og at han samtidig profilerer forbundets sponsorer gjennom hele året. Alternativet blir å satse på langløp som er utenfor Norges Skiforbunds kontroll.

– Skal vi finansiere toppidretten, er vi nødt til å ha sponsorer som føler at de får en vare tilbake. Hvis de beste står på siden av dette og ikke er tilgjengelig for våre sponsorer, vil mye av dette forvitre over tid. Grunnlaget for finansieringen er at alle de beste er med i fellesskapet, sier Opsal.

Les også: Northug saksøkt av tidligere samarbeidspartner

Northug er stadig ikke enig med skiforbundet om kontrakten for sesongen 2014/15. Trønderen har frist til 1. november om han vil delta i verdenscupen og Falun-VM kommende vinter.

Våren 2013 brøt Northug med landslaget og startet privatlag med Coop som hovedsponsor. Siden det har han trøblet både sportslig og privat.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus