Meny

Få unge naturfaglærere har formell fagkompetanse

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier det er et stort behov for etterutdanning av lærere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsklærere har mest faglig fordypning blant lærere i grunnskolen. Blant naturfaglærere under 30 år har derimot bare halvparten studiepoeng i faget, viser ny rapport.

47 prosent av naturfaglærere under 30 år har ikke studiepoeng i faget, viser rapporten fra Statistisk sentralbyrå.

I aldersgruppen 30-39 år har imidlertid hele 96 prosent av naturfaglærere fagkompetanse.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener rapporten peker på et stort behov for etter- og videreutdanning av lærere.

– Skolene og skoleeierne må legge til rette for at lærerne kan få det faglige påfyllet de har behov for og ønsker seg, sier Isaksen.

Les også: Vil bruke 300 millioner til lærerutdanning

Han sier regjeringen vil at staten skal ta en større del av regningen for slik etterutdanning, og at flere skal få tilbud om det i fremtiden.

Blant lærere i norsk og matematikk har henholdsvis 85 og 81 prosent fordypning i fagene de underviser i, uavhengig av alder. Lærere i kroppsøving er dem med minst fordypning, med 41 prosent.

Lærere med fullført pedagogisk utdanning som jobber i minst halv stilling, er med i undersøkelsen.

Les også: Venstre vil sertifisere lærere

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus