Meny

Leger advarer turfolk mot å drikke vann fra bekken

Du bør ta med vann på flaske hvis du skal på fjellet i høst og unngå å drikke fra bekker, advarer flere leger. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leger advarer folk på tur i fjellet mot å drikke vann rett fra bekken. Døde lemen og andre smågnagere med harepest kan gjøre deg syk.

– Folk bør ta med vann på flaske hvis de skal på fjellet i høst. Bekkevann som ellers har topp kvalitet kan være farlig å drikke, sier kommunelege Robert Tunestveit i Ål i Buskerud til NRK.

Folk som har hytte på fjellet med brønn, bør også være oppmerksomme. Infisert overflatevann kan sige inn i brønnen og gjøre den til en smittekilde.

Harepest er en alvorlig bakteriesykdom, men er ikke dødelig for friske mennesker. Sykdommen gir symptomer som feber, oppkast, halsbetennelse og redusert allmenntilstand og går som regel over av seg selv etter en uke.

– Dersom du får slike symptomer etter å ha drukket vann fra naturen, er det likevel lurt å oppsøke lege, sier Tunestveit.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus