Odd Nerdrum frifunnet for avtalebrudd

Kunstneren Odd Nerdrum i Larvik tingrett. Foto: NTB scanpix
Kunstneren Odd Nerdrum i Larvik tingrett. Foto: NTB scanpix

Kunstner Odd Nerdrum er frifunnet for å ha brutt avtalen med The Nerdrum Institute, som krevde ham for 23 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Larvik tingrett som har konkludert med at kunstneren hadde anledning til å gå bort fra avtalen med The Nerdrum Institute, melder Dagens Næringsliv.

De to partnerne hadde inngått en tiårig kontrakt som ga instituttet eksklusiv rett til markedsføre og selge Nedrums kunst verden rundt. Etter to år ville imidlertid kunstneren ut av samarbeidet. Eierne av The Nedrum Institute mente på sin side at avtalen var uoppsigelig og saksøkte Nerdrum for 23 millioner kroner de anslå å ha tapt på at avtalen ble brutt.

Larvik tingrett mener partene i sin korrespondanse hadde avtalt seg bort fra å rette økonomiske krav mot hverandre, skriver dommerfullmektig Lars Marcus Evensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus