Norge har inngått avtale om hjemtransport av ebolapasienter

Norge har inngått avtale med det amerikanske flyselskapet Phoenix Air om hjemtransport av nordmenn som eventuelt blir smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika. Bildet viser en katolsk prest som blir sendt hjem til Spania med fly etter å ha fått viruset. Foreløpig er ingen nordmenn blitt smittet.

Foto: Reuters / NTB scanpix
Norge har inngått avtale med det amerikanske flyselskapet Phoenix Air om hjemtransport av nordmenn som eventuelt blir smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika. Bildet viser en katolsk prest som blir sendt hjem til Spania med fly etter å ha fått viruset. Foreløpig er ingen nordmenn blitt smittet. Foto: Reuters / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har inngått avtale om medisinsk evakuering av ebolasmittede nordmenn med det amerikanske flyselskapet Phoenix Air.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke bekreftet helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at Norge var i ferd med å inngå en avtale om flytransport hjem til Norge for nordmenn som eventuelt måtte bli smittet av ebolaviruset i Vest-Afrika.

Mandag opplyser departementet at en avtale om en slik ambulanseflytjeneste er inngått med det amerikanske selskapet Phoenix Air, som har utført slike evakueringsoppdrag tidligere.

– Vi er fornøyde med at vi nå har en avtale på plass, og at denne vil inkludere personer som arbeider for frivillige organisasjoner, sier Høie.

Flere norske frivillige organisasjoner har medarbeidere i Vest-Afrika.