Meny

Sp vil ha uravstemming om OL

Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet tar i bruk uravstemming for å ta stilling til spørsmålet om Oslo-OL. Her fra partiets landsstyremøte på Gardermoen forrige måned. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiet vil la partimedlemmene si ja eller nei i en uravstemming for å bestemme hva partiet skal mene om et Oslo-OL i 2022.

– Dette er en ny øvelse for oss, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum.

Valgforsker og professor i statsvitenskap Anders Todal Jenssen sier til NRK at det ham bekjent er første gang en sak legges ut for votering på denne måten.

– OL kan gi mange positive ringvirkninger. Det vil kunne bety mye for både bredde-, toppidrett og idrettsgleden i landet. Samtidig ser vi at dette har store kostnader, og at de pengene kunne vært brukt på breddeidrett rundt om i hele landet, sier Sp-lederen i en pressemelding.

Fremskrittspartiets landsmøte har sagt nei til å stille statsgaranti, men det betyr ikke at slaget er tapt for OL-forkjemperne. Skulle Arbeiderpartiet og Høyre samle seg om et ja til statsgaranti, vil flertallet være sikret.

Det er ventet at regjeringen i første halvdel av oktober legger frem sin anbefaling for Stortinget. I januar leverer kandidatbyene sin søknad til Den internasjonale olympiske komité (IOK). Det endelige valget av ny OL-by skjer i juli 2015.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus