– Kriminelle utlendinger har liten tilknytning til Norge

Et stort flertall av kriminelle utlendinger som blir fengslet her i landet, har liten eller ingen tilknytning til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall som Ragnar Kristoffersen, forsker ved Kriminalomsorgens utdanningssenter, har utarbeidet for Bergens Tidende.

De siste årene har om lag en tredel av dem som blir satt i fengsel i Norge, vært utenlandske statsborgere. I fjor gjaldt det 2.906 personer. Av disse var 72 prosent uten norsk fødselsnummer, et nummer alle som er folkeregistrert i Norge har, også utenlandske statsborgere.

– Gruppen som mangler norsk fødselsnummer er kjennetegnet ved at de har liten eller ingen tilknytning til Norge. De aller fleste er oppført uten verken adresse, jobb eller pårørende i Norge, sier Kristoffersen.

Rundt halvparten av dem som sitter i varetekt er utlendinger. Nesten ni av ti i denne gruppen hadde ikke norsk fødselsnummer. Kristoffersen. mener det er påfallende at tallet er så høyt.

– Det viser at det ikke er utenlandske borgere som er bosatt i Norge som er årsaken til at det er så mange utlendinger i norske fengsler, sier Kristoffersen.

En fersk rapport fra Oxford Research slår fast at andelen siktelser mot utlendinger har doblet seg fra 2001 til 2010. Økningen skyldes hovedsakelig tilstrømmingen av innbyggere fra Schengen-området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus