Forsvarer håper undersøkelser av siktet 17-åring skal gi svar

Teknikere fra politiet undersøkte eneboligen på Bekkelaget i Oslo der to personer ble skadd i en voldsepisode fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.
Teknikere fra politiet undersøkte eneboligen på Bekkelaget i Oslo der to personer ble skadd i en voldsepisode fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Medisinske undersøkelser av 17-åringen som lørdag morgen angrep sin far og bror med et stikkvåpen, kan gi svar på hvorfor hendelsen fant sted, mener forsvareren, Bjørn Rudjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen ble lørdag varetektsfengslet i to uker. Faren og broren ligger på sykehus med alvorlige stikkskader, ifølge politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt, som ikke vil opplyse hva slags våpen som ble brukt.

– Han har erkjent de faktiske forhold, sier 17-åringens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord til NTB. Gutten hadde ikke tatt stilling til skyldspørsmålet etter siktelsen for drapsforsøk.

– Det er en dypt tragisk sak. Ingen i verken familie eller omgangskrets skjønner hva som har skjedd, det fremstår som totalt uforståelig for dem som kjenner ham, sier forsvareren.

Han mener de medisinske undersøkelsene gutten har påbegynt, vil kunne kaste lys over «hvordan dette kunne skje».

Les også: – Erkjenner å ha utsatt faren og broren for vold

Alvorlig skadd

Hele familien skal ha ligget og sovet som normalt fredag morgen. Moren i huset hadde allerede gått på jobb da den yngste sønnen angrep faren og broren.

– Det er en helt vanlig morgen dette skjer. Moren var allerede dratt på jobb, forteller Metlid til Aftenposten.

Politiet gjennomførte lørdag et langt avhør av den skadde faren på sykehuset.

– Han har forklart seg om hendelsesforløpet. Det har også siktede. Det er ikke noen store avvik i det de forteller om hendelsen, sier hun.

– Vi har fått en forståelse av hva som skjedde i huset og hva slags gjenstand som er brukt, men det vil vi foreløpig ikke si noe mer om av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han viser til at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase, og at det gjenstår flere avhør, både av 17-åringens nærmeste og den øvrige kretsen rundt ham.

Bakgrunn: Siktet for drapsforsøk på faren og broren

Ikke avhørt

Meldingen om saken kom inn til politiet ved 7.45-tiden fredag da en av de skadde fikk varslet politiet. På stedet pågrep politiet én person og fant to hardt skadd. Boligen var blodig og bar ifølge VG preg av grov vold.

Foreløpig vet politiet lite om foranledningen til saken. Ifølge Metlid har familien ikke vært i politiets søkelys tidligere.

Politiet har ingen indikasjoner på at siktede var ruset forut for hendelsen.

Kvelden før voldshendelsen skjedde i det etablerte villaområdet på Bekkelaget i Oslo, spilte 17-åringen kamp for idrettslaget sitt. Da var det ingen som la merke til noe utenom det vanlige med 17-åringen.

– Overhodet ikke. Både han og laget var gode. Det var smil, latter og glede. Det var et sjokk å våkne opp til denne nyheten. Det er helt uforståelig, det som er skjedd. Det er veldig, veldig tragisk, sier treneren til Aftenposten.

Personvernpolicy