KrFU til kamp mot homoloven med en stemmes overvekt

Landsmøtet i KrFU vedtok lørdag å gå inn for å reversere den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.
Landsmøtet i KrFU vedtok lørdag å gå inn for å reversere den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Med minst mulig margin vedtok landsmøtet i KrFU lørdag å gå inn for å reversere den kjønnsnøytrale ekteskapsloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare halvparten av de stemmeberettigede stemte for landsmøteforslaget om å jobbe for at den kjønnsnøytrale ekteskapsloven blir opphevet.

Men siden én av 90 stemte blankt, sanket forslaget akkurat nok støtte til å bli vedtatt, ifølge Dagen.

Et motforslag om å legge bort kampen mot ekteskapsloven fikk 44 stemmer på landsmøtet, som avholdes på Sola utenfor Stavanger denne helga.

Les også: KrFU opnar for homofilt ekteskap

KrFU-leder Emil André Erstad erkjenner at han ikke har lyktes i å få med seg partiet på å droppe motstanden mot ekteskapsloven, men mener likevel at debatten og vedtaket lørdag bærer bud om at takhøyden i ungdomspartiet er økt.

– Når en av to KrFU-ere vil gå bort fra en politikk for å reverse ekteskapsloven, så betyr det at det nå er helt greit å være med i KrFU og samtidig mene at homofile skal få gifte seg, sier Erstad til NTB.

Til grunn for vedtaket ligger det en fundamental oppfatning i KrFU om at ekteskapet skal være forbeholdt en kvinne og en mann, og at barns oppvekst best ivaretas av en far og en mor.

Erstad understreker at prosessen med å endre programpunktet ikke er over, og at den vil fortsette fram til neste landsmøte, hvor saken etter alt å dømme kommer opp igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus