Biffhus vil ha enerett på Jensen-navnet

Den danske Høyesterett har avgjort at Jensens Fiskerestaurant i danske Sæby krenker biffhusets rettigheter ved å bruke navnet Jensen i tittelen. Dette til tross for at innehaveren av fiskerestauranten heter Jacob Jensen. Det har fått mange dansker til å true med boikott. Foto fra Facebook.
Den danske Høyesterett har avgjort at Jensens Fiskerestaurant i danske Sæby krenker biffhusets rettigheter ved å bruke navnet Jensen i tittelen. Dette til tross for at innehaveren av fiskerestauranten heter Jacob Jensen. Det har fått mange dansker til å true med boikott. Foto fra Facebook.

Danskene raser etter at den kjente restaurantkjeden Jensen’s Bøfhus vant over fiskerestauranten Jensens Fiskerestaurant for bruk av Jensen-navnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske Høyesterett har avgjort at Jensens Fiskerestaurant i danske Sæby krenker biffhusets rettigheter ved å bruke navnet Jensen i tittelen. Dette til tross for at innehaveren av fiskerestauranten heter Jacob Jensen.

- Det er en utilbørlig utnyttelse av varemerke Jensen’s Bøfhus’ særpreg og renommé, mener Høyesterett i Danmark, og dømte Jacob Jensen til å betale en erstatning på 200.000 danske kroner til Jensen's Bøfhus, bla opp for saksomkostningene på 150.000 kroner - samt droppe restaurantens navn og domenenavn.

Kjennelsen har fått flere dansker til å rase. De mener det rett og slett er usmakelig at den store restaurantkjeden har trukket en liten fiskerestaurant for retten på grunn av et navn.

Raser på sosiale medier

På bare 24 timer har Facebook-siden Boykot Jensens Bøfhus fått over 50.000 likes. I tillegg har mange dansker tatt til orde for å samle inn penger for å dekke erstatningssummen Jacob Jensen er dømt til å betale biffhuset.

Ifølge innehaveren av fiskerestauranten har han aldri opplevd at kunder har tatt feil av de to restaurantene. Navnet Jensens Fiskerestaurant valgte han for 13 år siden.

– Jeg har alltid blitt kalt Jensen. På skolen, på fotballen og på fiskemarkedet. Så da var det naturlig for meg å velge dette navnet, ettersom det stod mellom Jacobs eller Jensens Fiskerestaurant, sier Jensen til tv2.dk.

261.000 heter Jensen i Danmark

Han synes det er forunderlig at Jensens Bøfhus kan monopolisere Jensen-navnet, når 261.000 dansker bærer etternavnet.

– Jeg er jo bare en ubetydelig fisker, som elsker å lage mat til mine kunder. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor Jensens Bøfhus har behov for å angripe en som meg.

Nå vil Jacob Jensen se fremover, betale erstatningen og finne et nytt navn til restauranten sin.

Jensen’s Bøfhus har 48 restauranter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. I fjor hadde kjeden en omsetning på nesten en halv milliard kroner. Tidligere har kjeden akseptert at en pølsevogn bærer navnet Jensens Pølse- og Bøfhus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus