– Erkjenner å ha utsatt faren og broren for vold

17-åringen som er siktet for drapsforsøk på sin far og bror etter en voldsepisode på Bekkelaget i Oslo fredag, erkjenner de faktiske forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Vegar Munthe Ommedal i Oslo politidistrikt sier siktede erkjenner de faktiske forhold, men vil ikke utdype mer, skriver VG.

– Vi har fått en forståelse av hva som skjedde i huset og hva slags gjenstand som er brukt, men det vil vi foreløpig ikke si noe mer om av hensyn til etterforskningen, sier Ommedal til Dagbladet.

17-åringen ble lørdag framstilt for varetektsfengsling. Påtalemyndigheten ba om to ukers varetekt for den siktede. Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører.

Forsvareren til den siktede gutten vil ikke si noe før etter rettsmøtet. Dermed er det ikke klart hvordan den siktede stiller seg til spørsmålet om straffskyld, skriver VG.

– Vi tar sikte på å avhøre faren i dag, men vi må forholde oss til tilstanden hans, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB lørdag formiddag.

Bakgrunn: Siktet for drapsforsøk på faren og broren

Drapsforsøk

17-åringen er siktet for drapsforsøk etter at hans far og eldre bror ble funnet alvorlig skadd i familiens hjem på Bekkelaget i Oslo fredag morgen.

– Tilstanden til broren er fortsatt svært alvorlig, opplyste Metlid fredag.

17-åringen satt fredag i lange avhør hos politiet. Guttens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, sier til NTB at hans klient har forklart seg for politiet, men ønsker ikke å si noe om innholdet i forklaringen. Heller ikke Metlid ønsker å gå inn på hva som har kommet fram i avhørene.

Meldingen om saken kom inn til politiet ved 7.45-tiden fredag da en av de skadde fikk varslet politiet. På stedet pågrep politiet én person og fant to hardt skadd. Boligen var blodig og bar ifølge VG preg av grov vold.

Mor ikke avhørt

Politiet ønsker ikke å si noe om hva slags skader faren og broren ble påført eller hvordan drapsforsøkene skal ha skjedd.

Foreløpig vet politiet lite om foranledningen til saken. Ifølge Metlid har familien ikke vært i politiets søkelys tidligere.

Aftenposten skriver lørdag at moren, som bor i det samme huset, ikke var til stede i huset fredag morgen da voldsepisoden skjedde. Hun har heller ikke vært avhørt ennå, skriver avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus