Lime-butikk trekkes inn for arbeidsretten

En tidligere ansatt i en Lime-butikk trekker sin tidligere arbeidsgiver inn for Arbeidsretten. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
En tidligere ansatt i en Lime-butikk trekker sin tidligere arbeidsgiver inn for Arbeidsretten. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

En tidligere ansatt i en Lime-butikk trekker sin tidligere arbeidsgiver inn for Arbeidsretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen mener arbeidsgiveren har brutt arbeidsmiljøloven, og hevder hun blant annet har fått for lite i lønn og peker på at oppsigelsen skjedde gjennom en tekstmelding, melder NRK.

– I begynnelsen fikk jeg først 10.000 kroner i kontanter fordi han (arbeidsgiveren) sa regnskapsføreren er på ferie, sier kvinnen til kanalen.

Hun forteller at hun fikk en sms med beskjed om at hun hadde fått sparken etter at hun ga beskjed om at hun ikke kunne jobbe seks dager i uken og hver eneste helg.

Les også: Lime-saken: Flere med ulovlig opphold funnet

Kvinnen ble ifølge NRK ansatt av Lime-sjef Sajjad Hussain som er siktet for grov menneskehandel i forbindelse den omfattende etterforskningen av Lime-kjeden som nå pågår. Kvinnen skulle ifølge kontrakten tjene 15.000 kroner i måneden.

Det er LO-forbundet Handel og Kontor, der kvinnen er medlem, som går rettens vei på vegne av kvinnen.

Les også: Politiet og Skatt Øst følger Lime-pengene

Forbundet peker på følgende uregelmessigheter fra Lime-butikken: Urettmessig og formuriktig avskjed i arbeidsforhold, urettmessig midlertidig ansettelse og manglende utbetaling av lønn og feriepenger.

Advokat Vidar Helgheim, som representerer den daværende styrelederen i Lime-butikken der kvinnen var ansatt, sier påstandene er alvorlige, men at klienten, hvis påstandene er riktige, vil ta avstand fra det som har skjedd, men sier han ikke tror han har noe kjennskap til saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus