Siktet for drapsforsøk på faren og broren

Teknikere fra politiet undersøker eneboligen på Bekkelaget i Oslo der en far og en sønn ble skadd i en voldsepisode fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.
Teknikere fra politiet undersøker eneboligen på Bekkelaget i Oslo der en far og en sønn ble skadd i en voldsepisode fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Tilstanden er svært alvorlig for broren til den siktede 17-åringen etter en voldsepisode på Bekkelaget i Oslo fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen er siktet for drapsforsøk etter at hans far og eldre bror ble funnet alvorlig skadd etter en voldsepisode på Bekkelaget i Oslo fredag morgen.

Tilstanden til broren er svært alvorlig, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til VG.

– Situasjonen er fortsatt stabil for far, og vi håper at det lar seg gjøre å snakke med ham lørdag. Når det gjelder sønnen, er det fortsatt uavklart. Det er svært alvorlig, og han har vært operert. Når det gjelder avhør av ham, så vet vi ingenting om hvordan det vil gå. Det er svært alvorlig, sier Metlid.

17-åringens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, sier til NTB at hans klient har forklart seg for politiet, men ønsker ikke å si noe om innholdet i forklaringen.

Les også: Sønn siktet for drapsforsøk i Oslo

Blodig

Meldingen om saken kom ved 7.45-tiden fredag.

– Det ble ringt fra boligen. Hvem som ringte, vil vi svare på når vi har kommet lenger i avhørene og har gjennomgått lydloggen, sier Metlid.

På stedet pågrep politiet én person og fant to hardt skadd. Boligen var blodig og bar ifølge VG preg av grov vold.

Kriminalteknikere jobbet fredag i eneboligen, som ligger i Solveien. Vinduet i ytterdøra er knust, men politiet opplyser at det var de som knuste det da de tok seg inn i huset.

Vet lite

Foreløpig vet politiet lite om foranledningen for saken. Ifølge Metlid har familien ikke vært i politiets søkelys tidligere.

– Etterforskningen på bakgrunn av det vi vet så langt gjør at vi har tatt ut en siktelse for drapsforsøk, sier politiinspektøren.

Hun ønsker ikke å si noe om hva slags våpen politiet eventuelt tror er brukt.

17-åringen blir framstilt for varetektsfengsling lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus