Märtha Louise ville ikke svare på Williams-kritikk

Prinsesse Märtha Louise er Epilepsiforbundets høye beskytter og holdt tale på jubileumskonferansen fredag. Hun var imidlertid taus om kritikken som har kommet i kjølvannet av samarbeidet med kontroversielle Lisa Williams.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise er Epilepsiforbundets høye beskytter og holdt tale på jubileumskonferansen fredag. Hun var imidlertid taus om kritikken som har kommet i kjølvannet av samarbeidet med kontroversielle Lisa Williams. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louise ville ikke kommentere kritikken om at samarbeidet med Lisa Williams er uforenlig med å representere kongehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsessen er Norsk Epilepsiforbunds høye beskytter og holdt fredag en kort tale under forbundets 40-årsjubileum, som ble markert på Hotel Bristol i Oslo.

Talen var et av prinsessens første representasjonsoppdrag etter at hun søndag arrangerte et kontroversielt seminar med Lisa Williams, som hevder hun er synsk og kan snakke med døde.

Prinsessen forsvant raskt inn i bilen etter besøket og ville ikke svare på spørsmålet fra NTB om kritikken.

Les også: Taust fra kongehuset om prinsessens roller

– Skader kongehuset

I etterkant er det reist en debatt om hvorvidt det å ta betalt for slike typer tjenester, er forenlig med at prinsessen har offentlige representasjonsoppdrag for kongehuset.

Prinsessen har blitt møtt med kritikk fra blant annet kirkelig hold, og biskop Jan Otto Myrseth i Bjørvin uttalte til NRK at han mener hun ikke kan representere kongehuset når hun velger å jobbe sammen med Williams.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også psykolog Atle Dyregrov og ulike kongehuseksperter har uttalt seg kritisk.

Den danske kongehuseksperten og historikeren Lars Hovbakke Sørensen sier til Dagbladet at Märtha Louise kan skade hele det norske kongehuset med samarbeidet.

– Det har vi ikke noe med

Generalsekretær Henrik Peersen og forbundsleder Hanne Østby Granmo i Norsk Epilepsiforbund vil ikke kommentere om prinsessens forretningssamarbeid med Williams er problematisk for forbundet, som har hatt henne som sin høye beskytter siden 1990-tallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har fokus på jubileumskonferansen og den anerkjennelsen hun gir vårt arbeid, sier Peersen til NTB.

– Vi har alltid vært glade for å ha et beskytterskap fra kongefamilien, sier Granmo.

De vil ikke kommentere kritikken som er rettet mot prinsessen den siste uken.

– Det har jeg ikke noen synspunkter på. Det har ikke vi noe med, sier Granmo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et eksperiment

Märtha uttalte søndag til NRK at hun forstår kritikken. Hun har likevel flere ganger møtt Williams og invitert henne til Oslo.

– Dette er et eksperiment som kan gå feil, men vi må bare prøve det. Jeg skjønner at folk reagerer. Alt jeg har gjort, er omstridt, og jeg respekterer dem som har et annet syn enn meg. Jeg står trygt i dette som er riktig for meg, uttalte prinsessen. (©NTB)