Mekling for å unngå storstreik i barnehager

Leder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet sier hun håper og tror på en løsning slik at det ikke blir barnehagestreik. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Leder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet sier hun håper og tror på en løsning slik at det ikke blir barnehagestreik. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Torsdag startet meklingen mellom Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og de ansattes fagforbund. Blir det ikke enighet innen natt til lørdag, tas drøyt 1.400 barnehagelærere ut i streik mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PBL mekler med Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta etter at partene ikke kom til enighet i juni. Barnehager i Bergen, Bodø, Oslo, Porsgrunn, Rana, Sarpsborg og Skien blir rammet dersom det blir streik.

– Vi både håper og tror på en løsning. Erfaringsmessig har vi klart å komme til enighet med PBL, uttalte leder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet tidligere denne uka.

Sentralt i meklingen står PBLs forslag til ny pensjonsavtale for de ansatte. De ansatte er i dag omfattet av offentlig ytelsespensjon. PBL ønsker en innskuddsbasert pensjonsordning.

– Det som er sakens kjerne denne gangen, er at de private barnehagene ønsker å inngå en ny pensjonsavtale som rammer de ansatte hardt økonomisk. Vi kan ikke godta en ordning der eiere kan ta ut et overskudd på bekostning av de ansattes pensjonsordning, sier Lied.

Daglig leder Jørn-Tommy Schjelderup i PBL har anklaget Utdanningsforbundet for å bedrive skremselspropaganda mot PBLs forslag.

– Vårt forslag er ikke et sparetiltak i nåtid. Kostnadene for barnehagene blir like høye med vårt forslag, som er en innskuddsordning med kompensasjon som sikrer at ingen ansatte kommer dårligere ut enn de ville gjort med dagens ytelsesordning, uttalte han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus