Mistenker at Hannah (23) ble voldtatt

DOBBELTDRAP: Hanna Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på ferieøya Koh Tao i Thailand. Politiet mistenker at 23-åringen ble voldtatt. Foto: Privat
DOBBELTDRAP: Hanna Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet drept på ferieøya Koh Tao i Thailand. Politiet mistenker at 23-åringen ble voldtatt. Foto: Privat

Foreløpige tester viser at DNA-funn fra kroppen til den britiske turisten Hannah Witheridge (23) ikke tilhører noen av de hovedmistenkte etter drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk turist ble onsdag pågrepet etter det brutale dobbeltdrapet på Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) på ferieøya Koh Tao i Thailand.

Fra før hadde thailandsk politi arrestert elleve burmesiske innvandrere etter at det hadde blitt funnet blodflekker på noen av klærne deres.

Også to britiske brødre har hatt status som mistenkte i saken og fikk ikke lov til å forlate Thailand.

Bakgrunn: Tre personer mistenkt for drapet på briter i Thailand

Tekniske bevis

Nå melder Sky News at DNA funnet på 23-åringens kropp ikke stemmer overens med noen av de 12 mistenkte i saken.

Thailandsk politi har tidligere informert om at det ble funnet sperm på kroppen til 23-åringen, men analysene slår fast at de ikke tilhører Miller eller noen av de andre i reisefølget til den britiske 23-åringen.

Det skal også ha blitt funnet hår i hånden hennes.

Saken fortsetter under bildetBODDE HER: David Miller og Hannah Witheridge bodde på dette hotellet under sitt opphold på Koh Tao. Foto: AfpBODDE HER: David Miller og Hannah Witheridge bodde på dette hotellet under sitt opphold på Koh Tao. Foto: Afp

Onsdag kveld bekreftet politiet at tekniske bevis tyder på at Witheridge ble voldtatt.

Ifølge Sky News undergraver de tekniske funnene en tidligere teori om at ofrene hadde sex på stranden før de ble drept.

Offentlig sex anses som tabu i det sterkt religiøse landet og ble ansett som et mulig drapsmotiv.

Les også: Britisk par funnet drept i Thailand

Slått i hjel med hakke

Thailandsk politi har slått en jernring rundt den lille ferieøya Koh Tao etter at de to britene ble funnet drept og delvis avkledd på en strand mandag morgen.

Politiet mener at Miller og Witheridge, som ble funnet fire meter fra hverandre, ble slått i hjel med en hakke. De to skal ha oppholdt seg på øya siden slutten av august, men de reiste ikke sammen.

Fortsatt jakter politiet en mann som ble fanget opp på et overvåkningskamera utenfor et utested i nærheten av der drapet skjedde.

Familien til de to drepte ankom Thailand tidligere denne uken for å følge etterforskningen av saken, melder flere britiske medier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus