Luftfartstilsynet: Dårlig sikkerhet på Torp

Luftfartstilsynet vil at andre flyplasser i Norge skal lære av feilene ved Torp Sandefjord lufthavn da en 17 år gammel gutt ble funnet død i hjulbrønnen på et KLM-fly i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftfartstilsynet har skrevet en endelig rapport etter hendelsen der en 17 år gammel gutt tok seg inn på Torp Sandefjord lufthavn natt til 5. juni. Han ble senere funnet død i hjulbrønnen på et KLM-fly som hadde fløyet fra Torp til Amsterdam.

– Det er flere læringspunkter å finne i rapporten, som også vil komme andre flyplasser til gode. For oss er det viktig å unngå at en slik tragisk hendelse skjer igjen, sier avdelingsdirektør Jørgen Ingebrigtsen i Luftfartstilsynet i en pressemelding.

Rapporten nevner lav bemanning, redusert belysning og en uhensiktsmessig organisering av overvåkingen som mangler ved flyplassen.

Onsdag gjennomførte Luftfartstilsynet en uvarslet inspeksjon på Torp. Inspektørene var fornøyde med det de så, skriver NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus