Rumener dømt for vold mot eldre kvinner i Oslo

En 37 år gammel rumensk mann er dømt til ni års fengsel for å ha overfalt og ranet tre eldre kvinner i Oslo. Retten finner det ikke bevist at han voldtok to av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Oslo tingrett onsdag.

Det første voldstilfellet skjedde ifølge dommen en søndag kveld i juli 2011 på Etterstad. En kvinne i 80-årene ble slått og påført en rekke brudd slik at hun mistet bevisstheten, før mannen tok smykkene hennes og etterlot henne i et skogområde.

Frikjent for voldtekt

Rumeneren var tiltalt for å ha voldtatt kvinnen, men er i tingretten frikjent for dette.

Han er også dømt for å ha gått løs på en kvinne på Ullern i september 2011. Han slo henne flere ganger i ansiktet slik at hun fikk flere bruddskader, før han tok smykkene og vesken hennes. Kvinnen ble innlagt på sykehus etterpå.

Les også: Voldtektssiktet rumener varetektsfengslet i fire uker

I februar året etter påførte han en kvinne i 70-årene brudd på hjerneskallen. Kvinnen mistet bevisstheten. Etterpå tok han smykkene og vesken hennes og forlot henne i snøen på Korsvoll. Kvinnen lå i respirator i to dager før hun kom til bevissthet.

Mannen er frikjent for tiltalepunktet om voldtekt av kvinnen.

Kledde av ofrene

Mannen har forklart at han kledde av kvinnene for å se etter verdisaker, noe retten finner lite troverdig. Samtidig finner ikke tingretten nok beviser til å dømme 37-åringen for voldtekt.

Likevel trekkes det fram som straffeskjerpende at han utførte seksuelle handlinger ved siden av dem.

Til to av kvinnene er 37-åringen dømt til å betale til sammen 370.000 kroner i oppreisningserstatning. Den siste kvinnen døde før saken kom opp for retten, og det er ikke lagt ned påstand om oppreisning.

DNA-bevis

37-åringen ble pågrepet i Paris og har sittet i varetekt siden høsten 2012. Han knyttes til sakene gjennom DNA-bevis som politiet sikret seg da han ble etterforsket for innbrudd.

Rumeneren er i tillegg dømt for trusler mot ansatte i Oslo fengsel. Blant annet skal han ha sagt til en vaktleder at han ville følge sine egne lover og regler, og at han derfor mente han kunne stikke vaktlederen i halsen med en gaffel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus