Har holdt hender i 700 år

FUNN: Under utgravingen av et kapell i nærheten av landsbyen Hallaton, gjorde arkeologer et bemerkelsesverdig funn. Foto: University of Leicester
FUNN: Under utgravingen av et kapell i nærheten av landsbyen Hallaton, gjorde arkeologer et bemerkelsesverdig funn. Foto: University of Leicester

Britiske arkeologer kan har funnet det som må være tidenes kjærlighetshistorie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen par varer kjærligheten livet ut. Det må kunne sies om paret som ble funnet nedgravd i utkanten av den engelske landsbyen Hallaton ved Leicestershire.

Funnet av skjelettene ble funnet av arkeologer som graver ut et kapell og en mulig romersk bygning.

Paret ble funnet begravd sammen og holder fortsatt hverandre i hånden, selv etter mer enn 700 år under jorden.

Les også: Ektepar var gift i 62 år - døde sammen

– Hvorfor akkurat her?

Til Daily Mail sier arkeologen Vicky Score at skjelettene er levningene etter en mann og en kvinne, men at det er for tidlig å si noe om hvor gamle de var når døden inntraff.

– Vi har sett lignende skjelett hvor par har blitt begravd sammen. Spørsmålet vi stiller oss er hvorfor de ble gravlagt akkurat her. Det er en flott kirke i Hallaton. Var dette et spesielt sted, sier Score spørrende.

Saken fortsetter under bildetKJÆRLIGET: Under utgravingen av et kapell i nærheten av landsbyen Hallaton, gjorde arkeologer et bemerkelsesverdig funn. Foto: University of LeicesterKJÆRLIGET: Under utgravingen av et kapell i nærheten av landsbyen Hallaton, gjorde arkeologer et bemerkelsesverdig funn. Foto: University of Leicester

Paret er nå flyttet videre til universitetet i Leicester for videre undersøkelser, sammen med ni andre skjeletter som ble funnet på gravstedet.

Les også: Vil du oppleve varig kjærlighet bør du lese dette

Flere teorier

Etter funnet har teoriene om hvorfor de ble begravd akkurat der, og en av teoriene er at stedet ble brukt til å begrave utstøtte og kriminelle.

Det spekuleres også om plassen tilhørte pilegrimene, og at det var et sted hvor folk kunne komme for å kurere sykdommer.

Utgravingen av kapellet og den mulig romersk bygning har blitt begrenset til et par uker hvert år de siste fire årene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus