Oslo kommune i retten etter at 83-åring frøs i hjel

22 vitner skal forklare seg i retten om omsorgstilbudet til en 83 år gammel kvinne som frøs i hjel utenfor sin egen leilighet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Granskingen av dødsfallet har avslørt en eldreomsorg som Statens helsetilsyn har karakterisert som uforsvarlig, skriver Aftenposten.

83-åringen led av Alzheimer, hadde nedsatt syn og var svært dårlig til beins. Hun fikk tilsyn i cirka to av døgnets 24 timer, og klarte på uforklarlig vis å komme seg ned flere etasjer og ut i vinterkulden 1. mars 2010. Ute slo hun hodet mot husveggen, segnet om i snøen og frøs i hjel.

Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt sier til avisen at saken kommer opp i retten «så fort som mulig».

Saken var opprinnelig berammet til november i fjor, og den gang var det planlagt å kalle inn elleve vitner. Nå er antallet økt til 22, og saken er planlagt over sju dager.

Statens helsetilsyn anmeldte Oslo kommune ved bydel Gamle Oslo i januar 2011, og etterforskningen avdekket det Helsetilsynet karakteriserte som markante avvik fra plikten til å yte nødvendig og forsvarlig helsehjelp.

I mars 2012 ble kommunen ilagt en bot, men nektet senere å akseptere den.

For noen uker siden foreslo kommuneadvokaten å legge vekk hele saken, blant annet på grunn av tidsbruken og den lange tiden som var gått etter dødsfallet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus