Northug ønsker tilståelsesdom

Tirsdag ble det klart at Northug er tiltalt for en rekke lovbrudd, blant annet for promillekjøring og for å ha avgitt falsk forklaring ved tre anledninger. Foto: NTB scanpix.
Tirsdag ble det klart at Northug er tiltalt for en rekke lovbrudd, blant annet for promillekjøring og for å ha avgitt falsk forklaring ved tre anledninger. Foto: NTB scanpix.

Petter Northug godtar statsadvokatens tiltalebeslutning og ønsker at saken går som en tilståelsesdom i tingretten. Det opplyser hans manager til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det klart at Northug er tiltalt for en rekke lovbrudd, blant annet for promillekjøring og for å ha avgitt falsk forklaring ved tre anledninger.

Det vil bli foretatt nye avhør av skistjernen slik at han får gi en forklaring knyttet til hvert punkt i tiltalen. Statsadvokaten opplyste at saken kan gå som tilståelsesdom i tingretten dersom Northug samtykker til det og erkjenner skyld etter punktene i tiltalebeslutningen.

– Jeg har i dag fått forkynt tiltalebeslutningen. Denne er i tråd med det jeg fortalte politiet etter det som skjedde 4. mai og inneholder ingen overraskelser for meg. Jeg har valgt å godta tiltalebeslutningen og ønsker å avslutte denne saken med en tilståelsesdom i tingretten, sier Northug til NTB via en epost fra manager Are Sørum Langås.

Les også: Petter Northug kan miste førerkortet for alltid

– Jeg er fortsatt lei meg for de uvettige handlingene mine og er beredt til å ta straffen for dem. Jeg beklager igjen at jeg rotet med forklaringene de første timene 4. mai, da jeg fortsatt var påvirket av alkohol. Men jeg er glad for at jeg fikk ordnet opp i dette samme dag, og at jeg på eget initiativ avga korrekt forklaring om det som hadde skjedd.

– Tiltalebeslutningen er en ny påminnelse om de alvorlige forholdene jeg har gjort meg skyldig i. Jeg beklager igjen overfor alle jeg har sviktet og er beredt til å ta straffen jeg blir idømt, fortsetter Northug.

Personvernpolicy