Lime-eier godtar fortsatt varetekt i isolasjon

Politiet aksjonerte i forrige uke mot en rekke Lime-butikker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
Politiet aksjonerte i forrige uke mot en rekke Lime-butikker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Politiet har funnet flere personer med ulovlig opphold i Norge i forbindelse med etterforskningen av Lime. Eieren av dagligvarekjeden godtar videre fengsling, men nekter skyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten ble personene som oppholder seg ulovlig i landet, funnet under ransakinger i helgen, og de kommer i tillegg til flere med ulovlig opphold som politiet fant tidligere i uka.

Funnet i leiligheter

– Disse personene er funnet i leiligheter vi mener å kunne knytte til en av de siktede i saken, forteller politiinspektør Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt.

Politiinspektøren ønsker ikke å opplyse hvor mange personer som er funnet.

Les også: Politiet og Skatt Øst følger Lime-pengene

I forrige uke aksjonerte politiet mot 20 Lime-butikker på Østlandet. Politiet mistenker grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden.

Onsdag ble 19 personer pågrepet, og til sammen 13 personer sitter nå i varetekt.

Godtar isolasjon

Eneeieren av Lime-kjeden, Sajjad Hussain, ble pågrepet på Oslo lufthavn i august da han var i ferd med å forlate landet. Han har sittet i varetekt siden da og godtok mandag to nye uker i varetekt i full isolasjon, ifølge Dagbladet.

Forsvareren til Hussain, advokat John Christian Elden, sier bakgrunnen er at klienten har fått opplyst at foreldrene hans også sitter i varetekt.

– Når politiet tar foreldrene hans som uskyldige gisler, vil han heller sitte fengslet selv slik at de kan komme seg raskt ut. Han har derfor godtatt at retten fengsler ham i inntil to uker til, sier Elden.

Les også: Lime skal ha svindlet sine egne kunder

Revisor-kritikk

Flere av Lime-butikkene har fått kraftig kritikk av revisor for blant annet dårlig kontantbehandling og manglende dokumentasjon av større kontanttransaksjoner, ifølge Aftenposten.

Allerede før regnskapene for 2010 fikk selskapet bak Lime-butikkene på Grønland og Frogner i Oslo skarp kritikk fra revisor.

Kritikken dreide seg også om manglende rutiner for opptelling og for registrering av varelager og manglende kontroll med kassene.

Ifølge avisen har ikke selskapet levert regnskap for 2013 innen fristen, og revisorrapportene for selskapene bak en rekke Lime-butikker i Oslo og omegn inneholder lignende merknader.

Revisor vil ikke godkjenne regnskapene, for rekken av unnlatelser, regelbrudd og manglende dokumentasjon er lang.

For noen av selskapene som driver Lime-butikker, eksisterer det ikke regnskaper i Brønnøysundregistrene.

For Lime-butikkene på Nadderud og Haslum i Bærum og i Ski, er imidlertid revisor fornøyd med regnskapene.

Personvernpolicy