Unibuss-topp tilstår å ha mottatt nær 5,4 millioner

Unibuss-topp tilstår å ha mottatt nær 5,4 millioner
Unibuss-topp tilstår å ha mottatt nær 5,4 millioner

En av de tiltalte sjefene i Unibuss erkjente å ha mottatt over en halv million euro i kontanter fra den tyske bussprodusenten Man da rettssaken startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere teknisk sjef i Unibuss, Nils Ellingsen, er sammen med tidligere toppsjef Helge Leite og fire andre tiltalt for omfattende korrupsjon mellom det tyske busselskapet MAN og Oslos kommunale busselskap, skriver VG.

Da rettssaken startet i Oslo tingrett mandag erkjente Ellingsen å ha mottatt en sum i euro som tilsvarer nesten 5,4 millioner kroner etter dagens valutakurs.

Bakgrunn: Alt klart for gigantisk korrupsjonssak

Løslot – og spanet

Da politiet rullet opp saken i 2011 ble flere av de tiltalte først siktet og pågrepet, men løslatt etter en dag. Fra da av spanet politiets etterforskere på de siktede og avlyttet telefonene deres.

– Det første Ellingsen gjorde, var å dra til Tusenfryd, sa Stenberg. Der møtte han entreprenøren som ifølge tiltalen har bidratt til å feilfakturere utbygginger, hvor pengene i stedet i stor grad gikk til å pusse opp huset til Unibuss-sjef Leite, sa politiadvokat Christian Stenberg i retten.

Les også: Korrupsjons-siktet Unibuss-direktør selger huset

Nekter straffskyld

Ellingsen har valgt å samarbeide med påtalemyndigheten, mens medtiltalte Erik Andersson nektet straffskyld for alvorlig korrupsjon og grov utroskap da saken startet. Andersson skal ha mottatt 396.102 euro i kontanter fra MAN.

Også den som skal ha betalt ut millionene for den tyske bussprodusenten, Dag Hagerup, nektet straffskyld da retten ble satt.

Helge Leite erkjente delvis straffskyld for å ha mottatt gratis oppussing av boligen og hytta for til sammen 1,1 millioner kroner og for å ha fått gratis leiebil, betalt av en annen bussprodusent. Leite nektet imidlertid straffskyld for å ha reist på smøreturer.

Les også: To menn dømt til åtte måneder hver for Unibuss-korrupsjon

Personvernpolicy