WHO: Ebola-utbruddet ute av kontroll

Ebola-smitten sprer seg så raskt i Vest-Afrika at det ikke er nok kapasitet til å takle utbruddet. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Ebola-smitten sprer seg så raskt i Vest-Afrika at det ikke er nok kapasitet til å takle utbruddet. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Ebola-smitten sprer seg så raskt i Vest-Afrika at det ikke er nok kapasitet til å behandle pasientene, sier Margaret Chan, sjefen for Verdens helseorganisasjon (WHO).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ebola-utbruddet som herjer i deler av Vest-Afrika, er det største, mest komplekse og alvorligste i sykdommens nesten 40 år lange historie, sa Chan på en pressekonferanse i Genève fredag.

– Antall nye pasienter øker langt raskere enn kapasiteten man har til å behandle dem, framholdt hun.

Over 2.400 personer har så langt mistet livet som følge av utbruddet, ifølge WHOs ferske tall. I alt er 4.784 personer blitt smittet.

Ebola-epidemien har rammet Guinea, Liberia og Sierra Leone hardt. Den startet i mars og har også spredt seg til Nigeria og Senegal. Den dødelige virussykdommen ble først oppdaget i 1976.

Fredag ble det kjent at Cuba sender 165 helsearbeidere til Vest-Afrika for å delta i kampen mot sykdommen. Cubas helseminister Roberto Morales Ojeda sier at de første vil ankomme Sierra Leone i begynnelsen av oktober.

Chan ønsker Cubas bidrag velkommen.

– Hvis vi skal gå til krig mot ebola, trenger vi ressurser å kjempe med. Cuba er verdensberømt for sin evne til å utdanne svært gode leger og sykepleiere og for sin sjenerøse hjelp for å skape utvikling i andre land, sier hun.

Les også: Den afrikanske union i krisemøte om ebolautbruddet

Personvernpolicy