Trippeldrapssiktet døde etter fall i fengsel

TRE DREPT: Krimteknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRE DREPT: Krimteknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Den siktede etter trippeldrapet på Valdresekspressen døde onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to uker siden ble mannen i 30-åra som er tiltalt for trippeldrapet i Årdal innlagt på sykehus etter at han hoppet fra et tak i Bergen fengsel.

Den drapssiktede sørsudaneren ble sendt til Haukeland universitetssykehus med alvorlige skader.

Les også: – Trippeldrapssiktet skulle sendes ut av landet

Koblet fra respirator

Statsadvokat Magne Nyborg bekrefter overfor ABC Nyheter at den drapssiktede døde som følgende av skadene han pådro seg etter hoppet.

– Onsdag ble det besluttet å koble han fra respirator. En time og ti minutter senere ble han erklært død, sier Nyborg.

Ifølge NRK, som først meldte om dødsfallet, var ikke politiet informert om mannens tilstand.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra Haukeland om at det var kritisk. Jeg var ikke klar over at det var så alvorlig at de vurderte å kople han fra, sier Nyborg.

Les også: Trippeldrapssiktet i Årdal erklært tilregnelig

Familien ikke varslet

Nyborg forteller at han kommer til å sende et forslag til Riksadvokaten om å henlegge trippeldrapssaken.

Familien til sørsudaneren er foreløpig ikke informert om dødsfallet.

– Vi har av sørsudansk politi blitt gjort kjent med at han er gift og har fem barn. Kripos vil nå bli koblet inn for at familien blir varslet på rett måte, sier statsadvokaten til ABC Nyheter.

Mannen var siktet for drapet på en 19 år gammel kvinne og to menn i 50-årene på Valdresekspressen 4. november i fjor.

Fakta om bussdrapene i Årdal

* Mandag ettermiddag 4. november 2013 ble to menn og en kvinne drept om bord i Valdresekspressen i Årdal i Sogn og Fjordane.

* De tre som ble drept var studenten Margaret Molland Sanden (19) fra Årdalstangen, bussjåfør Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og sykepleier Brahim Khouya (53) fra Göteborg.

* En 31 år gammel asylsøker fra Sør-Sudan ble i sommer tiltalt for trippeldrap. 31-åringen døde 11. september 2014 av skadene han pådro seg da han to uker tidligere kastet seg fra et tak i Bergen fengsel.

* I en rapport som politiet fikk 5. mai, konkluderte de rettspsykiatrisk sakkyndige med at mannen var strafferettslig tilregnelig. Han nektet imidlertid å snakke med de sakkyndige eller forklare seg for politiet.

* I etterkant av drapene ble det rettet kritikk mot politiet for blant annet responstid, valg av kjørerute til åstedet og for at de ikke hadde fremskutt lagring av våpen.

* 6. januar offentliggjorde politiet en over 20 sider lang rapport om drapene der de tar selvkritikk for måten hendelsen ble håndtert på.

Personvernpolicy