Flere forsøk på bortføring av barn utenfor Bergen

Elever på Sotra utenfor Bergen blir oppfordret til å gå sammen hjem etter skolen. I fem tilfeller er barn i området blitt forsøkt overfalt eller lokket med av ukjente menn den siste måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann skal tirsdag formiddag ha forsøkt å tvinge en 15 år gammel skolejente inn i en bil ved Straume i Fjell kommune vest for Bergen, og i forbindelse med tips i saken kom det fram at en ni år gammel gutt samme dag ble forsøkt lokket inn i en bil i nærheten av Knappskog skule i samme kommune.

– Politiet følger opp tipset med avhør, men foreløpig er det ikke opplysninger om forsøk på fysiske tiltak fra mannen som snakket til gutten, opplyser politioverbetjent Thomas Sørensen i Hordaland politidistrikt.

Politiet har mottatt over 20 tips i saken der den 15 år gamle jenta ble forsøkt bortført, og Sørensen sier til Bergensavisen at han ikke utelukker en sammenheng mellom de to hendelsene.

DNA-bevis

Politiet har sikret seg biologisk materiale fra stedet der den 15 år gamle jenta ble forsøkt bortført tirsdag.

– Vi har sikret oss biologisk materiale fra åstedet, og dette vil nå bli sendt inn til Folkehelseinstituttet for nærmere analyse. Så får vi se hva som eventuelt kommer derfra, sier Sørensen.

Dermed håper politiet at gjerningsmannen kan bli avslørt ved hjelp av DNA.

Mannen skal være kraftig bygd, men ikke nødvendigvis tykk. Han hadde på svarte klær og svart lue og var over 175 centimeter høy. Han kjørte i en hvit varebil.

– Skremmende

Ifølge Bergens Tidende er det under ti kilometer mellom stedene hvor 15-åringen og niåringen ble forsøkt bortført tirsdag.

– Det begynner å bli litt vel mye. Den første saken var alvorlig i seg selv, nå har vi fått dobbelt opp. Det er skremmende, men det er også viktig å bevare roen, sier ordfører Eli Årdal Berland (H) i Fjell kommune til avisen.

I samråd med politiet sendte Knappskog skule en tekstmelding til foreldrene hvor de informerte om at elevene får beskjed om gå sammen hjem fra skolen onsdag.

Fem episoder

For tre uker siden ble en annen 15 år gammel jente overfalt da hun var på joggetur i Kanadaskogen i Bergen. Overfallsmannen er fortsatt ikke pågrepet, og politiet sjekker hendelsene på Sotra opp mot denne saken.

Også i forrige uke ble politiet gjort kjent med lignende hendelser på Askøy og på Ågotnes, skriver Bergens Tidende. Onsdag skal en mann ha forsøkt å lokke med seg en gutt ved Ågotnes skule, og torsdag skal en mann ha lokket på tre barn som lekte ved Tveit skole.

Personvernpolicy