Vitner: Fortvilelse og desperasjon på Brevikbrua

Et vitne i Linn-saken hevder han hørte en kvinnestemme desperat skrike «nei, nei, nei» fra Brevikbrua natt til 3. august. Foto: NTB scanpix.
Et vitne i Linn-saken hevder han hørte en kvinnestemme desperat skrike «nei, nei, nei» fra Brevikbrua natt til 3. august. Foto: NTB scanpix.

Seks vitner som så og hørte Linn Madelen Bråthen og den tiltalte 42-åringen på Brevikbrua, beskriver en helt annen stemning enn den tiltalte politimannen har fortalt om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks personene som forklarte seg for Nedre Telemark tingrett onsdag formiddag, beskriver observasjoner av frustrasjon, fortvilelse, sinne og desperasjon.

To av vitnene passerte Linn Madelen Bråthen og den nå 42 år gamle, tidligere politimannen da de var på vei opp til brua.

De to vitnene kjørte hver sin bil.

– Første gang jeg passerte, så jeg en mann som lå på bakken. Kvinnen sto noen meter unna med armene i kors. Hun så frustrert og fortvilet ut. Det var noe med stemningen som fikk meg til å reagere, sa en 33 år gammel vekter som kjørte over Brevikbrua kort tid før Linn falt i døden.

En kollega av vekteren gjorde lignende observasjoner da han passerte i bilen sin noen få minutter tidligere. De skjønte ikke da hva det var de hadde sett, men observasjonene var så pass iøynefallende at 33-åringen valgte å snu og kjøre tilbake til de to.

Da han passerte en tredje gang, gikk de og holdt rundt hverandre.

– Det så ut som om de trøstet hverandre, sa vitnet.

Les også: Venninne: Linn ville stanse sex-tilnærmelsene hans

Hørte kvinne skrike

Til sammen 13 vitner som er bosatt i området rundt Brevikbrua, har gjort relativt sammenfallende observasjoner denne natten, natt til lørdag 3. august. To uavhengige vitner har hørt det de oppfattet som høylytt krangling mellom de to.

– Jeg hørte en damestemme som var rimelig forbanna, og skrek og ropte. Det var høylytt krangling fra brua, sa vitnet, som var i ferd med å flytte inn i et hus rett ved Brevikbrua.

Det han hørte da han tok seg en røykepause fra utpakkingen på terrassen, er relativt likt det en annen beboer i området hørte samme natt. Begge har hørt – og de sa i retten at de er sikre – en kvinnestemme som ropte «nei».

Det første vitnet mener han hørte henne skrike «nei, nei, nei», mens det andre vitnet beskriver «et langtrukkent nei, som gikk over i et skrik».

– Det neste som skjedde var at jeg hørte en lyd som fra en sementsekk som treffer bakken, sa det første vitnet.

– Det er ganske uhyggelig når jeg tenker over det nå, sa den andre.

Et ektepar som bor rundt 300-400 meter fra brua hevder de hørte en stemme rope hjelp, men var ikke i stand til si om det var en mann eller en kvinne.

Hevder stemningen var god

Den tiltalte 42-åringen stiller seg helt uforstående til disse vitneprovene. Ifølge hans forklaring var det tvert imot god stemning mellom ham og Linn Madelen Bråthen da de spaserte opp på brua.

Etter en kort innledende samtale, rett etter at de forlot Linns hjem, angivelig om hennes fortvilelse og følelse av utilstrekkelighet, var hun glad og fornøyd, ifølge tiltalte.

– Etter det gikk vi bare og skravlet og surrepratet. Oppe på broen ga jeg henne en god klem og ba henne om ikke å finne på noe dumt, før jeg snudde meg og gikk hjemover, har 42-åringen fortalt i retten.

Så vidt etterforskningen har klart å avdekke, er det ikke gjort noen konkrete observasjoner av den korte, avgjørende perioden rett før til Linn falt fra brurekkverket.

Tiltalte benekter enhver form for straffskyld knyttet til dødsfallet.

Personvernpolicy