Bhatti oppfordrer til hellig krig

Volds- og trusseldømte Arfan Bhatti hevder på Facebook at endetiden er nær og oppfordrer til hellig krig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
Volds- og trusseldømte Arfan Bhatti hevder på Facebook at endetiden er nær og oppfordrer til hellig krig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Volds- og trusseldømte Arfan Bhatti, som nylig slapp ut fra fengsel i Pakistan, hevder på Facebook at endetiden er nær og oppfordrer til hellig krig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bhatti befinner seg ifølge sin egen Facebook-profil i Gurjat-provinsen i Pakistan, et område et stort flertall av norskpakistanere har sin bakgrunn fra.

Han skriver ifølge avisen Dagen at «Den muslimske nasjonen har våknet!».

Bhatti, som er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn, ble pågrepet av Pakistans terrorpoliti ISI i januar i fjor og satt fengslet fram til han ble løslatt i slutten av august.

Les også: Arfan Bhatti advarer Stoltenberg og Norge

Beskjed

Bhatti er tidligere dømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold, og kommer på Facebook med følgende beskjed til sine trosbrødre, både i Norge og i resten av verden:

«Nå er det opp til hver og en av muslimene til å velge hva de skal gjøre for resten av sitt liv. De må ta av seg de sekulære brillene og se verden gjennom øynene til sharia, de islamske lovene.

Jihad, hellig krig, er en plikt, på samme måte som bønn, faste og andre handlinger pålagt enkeltindividet.»

Han legger også ut følgende sitat fra den tidligere al-Qaida-lederen Osama bin Laden, som Den islamske staten (IS) i Syria hevder de er den rettmessige arvtakeren etter:

«Pass dere for dialog, for det finnes ikke noen mellomvei mellom det rettledede folket og falsknerne».

Les også: Løslatt Bhatti vil ikke ha hjelp av norsk UD

Vil bli

Bhattis advokat i Norge, John Christian Elden, sa til NRK da det ble kjent at han var sluppet fri, at det er uvisst om pakistanske myndigheter vil utvise ham til Norge.

– Bhatti blir i Pakistan så lenge han får lov. Jeg konstaterer at ytringsfriheten har bedre kår i Pakistan enn i Norge når Bhatti tillates å ytre seg på Facebook om forhold som PST hadde rynket på nesen av i Norge, sier Elden til NTB onsdag.

Ifølge Dagen virker Bhatti overbevist om at framgangen til de radikale islamistene i Syria og Irak er en del av en større kamp.

Les også: Bhatti: - Jeg vil aldri bosette meg i Norge

Personvernpolicy