Meny

Oslo Ap vurderer å droppe ordførerkandidat

Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen stiller som byrådslederkandidat i Oslo, og Oslo Ap vurderer nå å samle alle krefter rundt å få han inn i vervet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Arbeiderparti diskuterer om de skal droppe ordførerkandidat og heller satse alt på Raymond Johansen som byrådsleder.

På et møte i nominasjonskomiteen til Oslo Ap mandag skal den nylanserte byrådslederkandidaten Raymond Johansen ha argumentert for at partiet denne gangen bør samle alle krefter rundt å vinne den politiske makten i byen, melder Dagens Næringsliv.

Johansen, som har vært partisekretær i Arbeiderpartiet siden 2009, skal ha tatt til orde for at partiet ikke bør lete etter en som kan matche Høyre-ordfører Fabians Stangs popularitet som gallionsfigur.

Sentrale kilder i Oslo Ap bekrefter til avisen at det pågår en stor debatt om temaet i partiet, og at stemningen går i retning av å droppe ordførerkandidat.

Noe av årsaken skal være at partiet ikke har greid å finne en kandidat som er god nok.

Etter det avisen kjenner til ble nåværende varaordfører og gruppeleder i Oslo Ap, Libe Rieber-Mohn, aldri spurt om å stille som ordførerkandidat.

Få timer etter at Johansen kunngjorde sitt kandidatur som byrådsleder forrige uke, opplyste Rieber-Mohn om at hun ikke tar gjenvalg.

Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus