Brannen i Larvik under kontroll

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen i avfallsanlegget Grinda i Larvik er under kontroll. Ingen personer er kommet til skade, men folk bes holde seg unna den kraftige røyken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved 9.30-tiden, vel tre timer etter at brannen ble meldt, opplyser Vestviken 110 på Twitter at brannvesenet anser brannen som under kontroll, men at slukkearbeidet fortsetter på stedet.

Politiet ba onsdag morgen beboere i området om å lukke dører og vinduer samt holde seg inne. Ifølge politiet går mye av røyken over E18 og driver fra Kverken og ned mot områdene Hovland og Hedrum.

– Det er uvisst hva røyken inneholder. Publikum bes derfor om å gjøre det de kan for ikke å bli eksponert for røyken, skriver Vestfold politidistrikt på Twitter.

Både brannvesenet og politiet opplyste onsdag morgen at det brant kraftig på avfallsanlegget Grinda. Ifølge politiet var det ikke fare for bebyggelsen.

Politiet fikk melding klokka 6.17, skriver TV 2. Like før klokka 8.30 hadde en skumbil fra Sandefjord lufthavn, Torp ankommet avfallsanlegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi henter nå inn ekstra styrker fra Sandefjord lufthavn, Torp. Det brenner kraftig i en stor bygning, og brannen er ikke under kontroll. Det er snakk om et produksjonsområde hvor restavfall behandles. Det arbeides nå på spreng for å få kontroll over brannen, sa vaktleder Harald Kleppo ved brannvesenets 110-sentral til Østlands-Posten klokka 7.50.