Meny

Skoleklasse hentet ned fra Jostedalsbreen

Redningshelikopteret som skulle hente ned en skoleklasse fra Jostedalsbreen natt til onsdag, måtte avbryte aksjonen. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 15 folkehøyskoleelevene og en lærer som ble sittende fast på Jostedalsbreen tirsdag, ble natt til onsdag hentet ned.

Det opplyser politiet til NRK.

Turfølget blir fraktet ned til Jostedal Hotell, hvor ambulanse og politi står beredt til å ta seg av dem, sier operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Han forteller at alle er i god behold.

– De er i bra form. De to første som ble hentet, var mest nedkjølt, men det er ambulanse på stedet som de får oppfølging fra, sier han.

Les også: Skoleklasse sitter fast på Jostedalsbreen

Politiet fikk melding klokken 14.37 tirsdag om at de 15 elevene og læreren fra Nordhordland Folkehøgskule hadde blitt sittende fast på vei ned fra den 2.083 meter høye toppen Lodalskåpa i Sogn og Fjordane på grunn av tett tåke.

Flere redningsmannskaper bidro i aksjonen.

Et redningshelikopter fra 330-skvadronen, som etter planen skulle bidra i redningsaksjonen, måtte avlyse fordi mannskapet måtte ha pålagte pauser etter å ha brukt opp flytiden, meldte NRK.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus