Meny

Norsk-russisk nynazist kriger i Øst-Ukraina

Nynazister kjemper nå på begge sider i Ukraina, også norske. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk-russisk 27-åring, som er bosatt i Tønsberg, kjemper på prorussisk side i Øst-Ukraina. Mannen er tilknyttet det norske nynazistmiljøet.

Mannen, som opprinnelig er russisk, har bodd i Norge i minst åtte år. Nå deler han bilder og videoer fra kamphandlinger i Ukraina på sosiale medier, skriver Klassekampen.

Videoene skal være fra området rundt Luhansk og viser flere hardt skadde ukrainske soldater og minst én person som er drept.

I en av videoene vises mannen i kamp mot den ukrainske Aidar-bataljonen, som er en fascist-gruppe som kjemper mot de prorussiske opprørerne, skriver avisen.

Les også: – Norge skal ikke levere våpen til Ukraina

I Norge har han bakgrunn fra det norsk-russiske nynazistmiljøet.

– Dersom det viser seg at personer fra det høyreekstreme miljøet drar til konfliktområder som for eksempel Ukraina, er det selvfølgelige interessante opplysninger for PST, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til avisen.

Han sier at PSTs vurdering av trusselen fra ytre høyre kan bli endret dersom det viser seg at personer fra det høyreekstreme miljøet deltar i kamphandlinger.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus