Meny

Geir Lippestad ville ikke bli Oslo-ordfører

Advokat Geir Lippestad vil ikke bli Aps ordførerkandidat i Oslo. Her er han fotografert i forbindelse med en rettssak tidligere i september. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Geir Lippestad sier nei til bydelslederne i Oslo Arbeiderparti som vil ha ham som ordfører i hovedstaden.

Hvem som skal toppe Oslo Aps liste sammen med den nylanserte kandidaten Raymond Johansen, er dermed fortsatt i det blå, melder VG.

Lippestad ga beskjed internt i partiet allerede før sommeren, etter at NRK meldte at et flertall av bydelslederne i Oslo Ap støttet hans kandidatur.

Lippestad har ikke blitt formelt spurt, men sentrale Ap-folk har fått beskjed om at advokaten ikke ønsket å være listetopp, ifølge avisen.

Varaordfører og gruppeleder for Ap i Oslo, Libe Rieber-Mohn, sa forrige uke nei til gjenvalg. Nå satser Oslo Ap på å finne en kvinne som kan toppe lista sammen med Johansen, og ifølge avisen er bystyrerepresentantene Tone Tellevik Dahl og Rina Mariann Hansen navn som nevnes hyppig som ordførerkandidater.

Nominasjonskomiteen i Oslo Ap startet arbeidet forrige uke. Lokallagenes frist til å komme med innspill til lista, går ut 19. september. Deretter skal lokallagene delta i en uravstemning over aktuelle kandidater, før nominasjonsmøtet holdes 21. november.

Lippestad ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus